Tiger Woods nära slås ut efter svag runda

Ryggproblem ställde till det för Tiger Woods när han gick den andra rundan av PGA-touren i Ohio. Med minsta möjliga marginal klarade dock stjärnan cutten och får försöka ladda om för fortsatt spel på Muirfield Village i helgen.

Tiger Woods hamnade nere i en bunker på det fjärde hålet.
Trots att väderförhållandena var betydligt gynnsammare under den andra rundan än under torsdagens öppningsrunda var det en synbart frustrerad Woods som besvärad av en ond rygg gick runt på 76 slag, på fyra över par.
– Jag rörde mig inte så bra som jag skulle ha velat och kunde inte riktigt vrida mig. Det var besvärligt, säger Woods och fortsätter:
– Det började i morse under uppvärmningen.

64:a plats

Genomklappningen gör att Woods faller från en 18:e plats till en delad 64:e plats. Den 44-årige superstjärnan, som har vunnit tävlingen i Ohio fem gånger tidigare, fick efter sin misslyckade runda vänta i flera timmar på besked ifall hans resultat skulle räcka för fortsatt spel. Woods har inte missat cutten vid någon av de 17 tidigare gånger som han har spelat PGA-touren i Ohio – och till slut stod det klart att han klarade sig även den här gången, efter att ha hamnat precis över strecket.
Det är Woods första PGA-tourtävling på fem månader och veteranen jagar sin 83:e PGA-tourseger, något ingen annan lyckats med. Men ryggen är ett återkommande orosmoment för världsstjärnan. Woods har fått operera den flera gånger och han säger att det inte är ovanligt att allt känns bra på morgonen, för att sedan plötsligt bli värre under uppvärmningen.
– De senaste fyra–fem åren har varit svåra eftersom jag har genomgått ingrepp och försökt att komma tillbaka. Det här kommer att hända fler gånger än färre, säger han.

Svensk succé

Bland svenskarna i Ohio gick Henrik Norlander en succérunda på sex under par och ligger på delad åttonde plats inför helgen. Carl Pettersson ligger 31:a på par. Alex Norén och David Lingmerth klarade inte cutten.
ANDRA LÄSER