City stod för en av alla tiders uppvisningar

4–0. Mot Real Madrid. Manchester City detroniserade och pulveriserade de mesta mästarna efter en majestätiskt uppvisning.

Bernardo Silva gjorde en toppmatch mot Real Madrid.
KrönikaJonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
18.05.2023 09:30
1–1 i första mötet i semifinalen i Champions League. Och returen på Etihad i Manchester förväntades bli en rysare. Men tidigt stod det klart att det här knappast skulle bli en jämn match. City växlade upp på alla cylindrar medan Real tappade både positioner, motståndare och lusten att spela fotboll då detta mäktiga City kom i anfallsvåg på anfallsvåg.
Då Bernardo Silva nickade in 2–0 i 37:e minuten var slaget över. Real har visserligen stått för makalösa vändningar många gånger förut i de här sammanhangen men den här gången fanns inget att göra åt ett övermäktigt motstånd.
Pep Guardiola slog knut på en annan mästartränare Carlo Ancelotti. På Bernabeu förra veckan lyckades Real hålla Citys offensiva vapen något så när på mattan men i returen hade Guardiola ritat om taktiken lite. Nu fanns hemmaspelare i de luckor och ytor som Citys passningskarusell och löpningar orsakade i Reals led.

    ANDRA LÄSER