Rapinoe kaxig efter semifinalplatsen: "Ni kan inte vara förvånade"

USA har rest sig efter stjärnsmällen mot Sverige i OS-premiären och spelar semifinal mot Kanada på måndag. Men det krävdes straffar för att avgöra kvartsfinalen mot Nederländerna.– Ni kan inte vara förvånade, kom igen. Det här är de vi är, säger stjärnan Megan Rapinoe.

USA är klar för OS-semifinal.
Alyssa Naeher blev stor matchhjälte för amerikanskorna och räddade två nederländska straffar i straffläggningen.
Det blev upp till Megan Rapinoe att avgöra. Hon sköt sin straff rakt upp i högra krysset och jublet kunde bryta ut – USA var vidare.
Stjärnsmällen mot Sverige är glömd.
– Ni kan inte vara förvånade, kom igen. Det här är de vi är. Det är slutspel, du kliver antingen på ett flyg i morgon eller åker till Kashima. Vi vill bara ge allt där ute, säger Rapinoe.
– Det här laget ger aldrig upp, inte ens när vi spelar som skit, spelar bra eller mitt emellan. Vi kommer fortfarande att gå ut och ge det allt vi kan.

Finalrepris från VM

Efteråt fick hon frågan hur hon kunde behålla kylan.
– Avslöja mina hemligheter? Inte en chans. Nej, jag försöker bara vara lugn. Jag säger alltid till mig själv att det värsta som kan hända är att du förlorar. Jag menar, du kan förlora OS för hela ditt land, säger hon med ett skratt.
Kvartsfinalen var en repris på VM-finalen 2019 som USA då vann. Den gången var segern odiskutabel, 2–0. Den här gången blev det mycket jämnare.
USA möter Kanada i semifinalen. Vinnaren tar sig an segraren mellan Sverige och Australien i finalen.
ANDRA LÄSER