Saudisk prinsessa lät misshandla Parisanställd

En fransk domstol dömer en saudisk prinsessa för delaktighet i misshandel, vapenhot och kidnappning av en inhyrd rörmokare i Paris.

Den saudiska prinsessan Hassa bint Salmans livvakt Raina Said (höger på bild) och advokat Yassine Bouzrou anländer till en rättssal i Paris. Said dömdes till villkorlig dom för delaktighet i misshandel av en rörmokare.
Prinsessan Hassa bint Salman dömdes till en tio månaders villkorlig dom. Hon infann sig inte i rätten när domen förkunnades på torsdagen. Hon ska även betala 10 000 euro i böter.
Enligt åklagaren hade prinsessan beordrat en livvakt att slå rörmokaren i prinsessans franska våning. Målsägande Ashraf Eid sade att livvakten band hans händer och slog och sparkade honom på uppmaning av prinsessan.
Livvakten tvingade honom sedan att kyssa prinsessans fötter sedan hon anklagat honom för att ha filmat henne med sin mobiltelefon. Den egyptiske rörmokaren sade att han tagit bilder i badrummet som han behövde för sitt arbete.
Men prinsessan sade att hennes spegelbild hade synts på bilden.
"Nu vet du hur du talar till en prinsessa, hur du talar med den kungliga familjen", ska prinsessan ha sagt enligt åtalet.
Livvakten fick en åtta månaders villkorlig dom ochn bot på 5 000 euro.
Försvarsadvokat Emmanuel Moyne sade vid rättegången i Paris att åtalet byggde på lögner.
Den 43-åriga Hassa bint Salman är syster till den mäktige saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman och kung Salmans enda dotter.

ANDRA LÄSER