Upp och hoppa – och vad hände sen?

I höstas fick vi följa ett härligt gäng HBL-läsare i projektet Upp och hoppa och nu, mitt i sköna maj, är det dags att se hur det har gått med de goda vanorna.

Nina Wendelin (t.v.), och Marjatta af Forselles (t.h.) deltog i höstens Upp och hoppa-projekt tillsammans med coachen Anna Markelin (i mitten).
22.05.2021 09:00
Det är en sak att hålla fast vid bra rutiner när man har en coach som påminner och puffar framåt. Betydligt svårare blir det när man måste klara sig på egen hand. Coachen träffade gruppen och pratade om hur det har gått med vardagsrutinerna.
Många av deltagarna har fått in rutinerna med vardagsmotion och -träning riktigt fint. Allt från att promenera i stället för att ta bussen, cykla med familjen och cykelpendla till jobbet – till att regelbundet träna online eller på egen hand.
– Jag är faktiskt mäkta förvånad och stolt över att jag lyckats hålla fast vid mina nya träningsrutiner, jag har aldrig lyckats med en dylik livsstilsförändring tidigare, säger Sophia Heikkilä som har hittat en rytm som passar henne och för att hitta kraft så påminner hon sig själv om hur bra hon mår efter varje träningspass.

ANDRA LÄSER