För ett år sedan ställde Jonathan Slotte upp i tävlingen Årets kock. Då kom han tvåa, vilket sågs som en bedrift med tanke på att det var första gången som han deltog.
I en intervju med HBL efteråt kommenterade han att han var nöjd, men samtidigt hade något delade känslor eftersom han gått in för att vinna.
I årets upplaga av tävlingen gick det sedan vägen och på lördagskvällen korades han till segrare.
Då hade han under finalen bland annat tillrett ravioli med havskräfta och pilgrimsmussla samt grillad and med rödbeta, mjölksyrat plommon och Sichuanpeppar.
Tävlingen ordnas i samband med Mat- och vinmässan som pågår under helgen. Segraren tilldelas ett pris på 10 000 euro och får under året delta i olika representationsevenemang, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.
Även årets servitör har utsetts. Den titel vinner Joonas Heino från Peloton Cycling Eatery, också den restaurangen i Helsingfors.
På andra plats i kocktävlingen kom Janne Keskevaari från Grön i Helsingfors och på tredje plats Simon Selin från Hejm i Vasa.
ANDRA LÄSER
Helsingfors
Mitt i Helsingfors byggs ett hus många kommer att besöka – bara rulltrapporna kostar 6 miljoner euro
28.03.2023 08:07

Riksdagsvalet 2023
Inte ord på svenska av Riikka Purra i Svenska Yles tvåspråkiga valdebatt
27.03.2023 21:16

Kyrkslätt
Tonåringen Christoffer rånades under pistolhot i Kyrkslätt – ”De slog mig i ansiktet och sa att jag skulle öppna väskan”
28.03.2023 05:00

Lag och rätt
Ett fel i balkongräcket orsakade fall från sjunde våningen – utreds som dödsvållande
28.03.2023 10:28

