Efter turbulensen – Messi bakom Barças seger

Han bad om att få lämna efter att ha tillbringat hela sin karriär i Barcelona.Men när ligaspelet i Spanien väl kom i gång var allt ändå som vanligt för Lionel Messi.Argentinaren låg bakom två mål i 4–0-segern mot Villarreal.

Barcelona fick en smakstart på säsongen.
28.09.2020 08:13 UPPDATERAD 28.09.2020 08:23
Lionel Messi deklarerade i somras för Barcelonas klubbledning att han hade fått nog och ville röra sig vidare från den katalanska klubben.
Men trots den frostiga relationen och missnöjet med klubbordföranden Josep Maria Bartomeu blev det ingen flytt för argentinaren som så sent som i fredags skickade en känga till sin egen klubb när anfallskamraten Luis Suarez förpassades till ligakonkurrenten Atlético Madrid.
"Du hade förtjänat att lämna som du är: som en av de viktigaste spelarna i klubbens historia, som vunnit saker som en del av en grupp, och individuellt. Inte som utsparkad, som de har gjort. Men sanningen är att inget överraskar mig längre", skrev Messi på sociala medier.
När det väl var dags för ligapremiär hemma mot Villarreal var 33-åringen ändå med från start och bidrog, sin vana trogen, starkt till en övertygande 4–0-seger.
Det var visserligen 17-årige underbarnet Ansu Fati som gjorde starkast avtryck med två mål och en ordnad straffspark i den första halvleken, men Messi visade att han sommarens turbulens och de hårda orden till trots har sitt fokus på rätta stället.
Straffen dunkade han in via handskarna på målvakten Sergio Asenjo innan han strax före halvtidsvilan slog ett precist inlägg som stöttes i eget mål av Villarreals mittback Pau Torres.
Fler mål blev det inte hemma på Camp Nou där nederländaren Ronald Koeman fick en drömstart som ny manager i Barcelona.

ANDRA LÄSER