Problemen hopar sig: Nya bakslag för Weekend festival – bara timmar innan start

Först ställdes huvudartisten Post Malones spelning in under oklara omständigheter. Nu faller en halva av den ersättande stjärnduon bort – bara timmar innan festivalen drar igång.

Ännu en stjärnartist ställer in helgens spelning i Tavastehus.
Mindre än en vecka före festivalens startskott meddelade Weekend festival att huvudattraktionen Post Malone inte kommer att uppträda. Orsaken till avbokningen är oklar, vilket HBL rapporterade om tidigare i veckan, men verkar grunda sig i logistiska utmaningar.
Nu fortsätter problemen avlösa varandra.
En av festivalens stora namn, Boy Pablo, som skulle uppträda klockan 19:30 på fredagen ställer in på grund av sjukdom. Uppträdandet ersätts av det finländska bandet Kuumaa.
Därtill meddelar den amerikanska stjärnduon Rae Sremmurd som ersätter Post Malone att hälften av duon faller bort. Rae Sremmurd tar vid stafettpinnen som festivalens huvudattraktion och uppträder klockan 23 i dag, fredag.
"På grund av oväntade reseproblem kommer Jxmmi inte att kunna följa med Swae på Weekend Festival", säger rapduon via Weekend festivalens pressmeddelande.
Också rapduon A1 X J1 har sedan tidigare ställt in på grund av logistiska problem. Superstjärnan Lil Tjay kämpar däremot för sitt liv efter en skottlossning tidigare i juni och kommer därför inte att kunna uppträda i Tavastehus i helgen.
"Avbokningar är alltid riktigt irriterande för festivalarrangören också. Vi gör alltid allt vi kan för att helgen ska bli lyckad – både för besökare och artister", säger festivalpromotorn Hardi Loog.

ANDRA LÄSER