Världsomfattande intresse för Karin Erlandssons böcker – ska nu lanseras på engelska

Ett brittiskt förlag har köpt de engelska rättigheterna till de två första böckerna i Karin Erlandssons bokserie Legenden om ögonstenen.

Två av Karin Erlandssons böcker ska ges ut på engelska. Exakt när de publiceras är ännu oklart.
Efter succén på svenska och finska i Finland och i svensk delupplaga i Sverige, är det nu dags för Miranda och Syrsa och de andra i Karin Erlandssons hyllade romanserie Legenden om ögonstenen att erövra resten av världen.
Helsinki Literary Agency meddelar att det brittiska förlaget Dedalus har köpt de engelska världsomfattande rättigheterna till seriens två första böcker Pärlfiskaren och Fågeltämjaren.
Dedalus Books grundades 1983 och specialiserar sig på litteratur ”där det bisarra, det ovanliga, det groteska och det surrealistiska smälter samman i en intellektuell fiktion som är mycket europeisk”, enligt förlagets egen beskrivning.
Erlandssons böcker kommer att publiceras i förlagets serie för yngre läsare, ”Young Dedalus series”.
När böckerna ska utkomma är ännu oklart.
Erlandsson är född och uppvuxen i Nykarleby i Österbotten. Hon debuterade som romanförfattare 2014 med boken Minkriket, utgiven av Schildts & Söderströms.
Erlandsson nominerades 2015 till Nordiska rådets litteraturpris för sin första roman Minkriket. År 2018 tilldelades hon Runeberg Junior-priset för bokserien Legenden om ögonstenen.

ANDRA LÄSER