Paralympier gripen – misshandlade väktare

En georgisk paralympier har gripits på plats i Tokyo. Mannen är misstänkt för grov misshandel mot en väktare på ett hotell. "Det är ovärdigt och olämpligt", säger Georgiens paralympiska kommitté i ett uttalande.

En skandal skakar den georgiska truppen inför Paralympics i Tokyo.
Mannen satt i karantän på ett hotellrum i Tokyo när han och några andra georgiska idrottare fick en tillsägelse om oväsendet de förde medan de drack alkohol, enligt nyhetsbyrån Kyodo.
Enligt polisens uppgifter svarade han med att slå ner väktaren, som bröt ett revben i samband med överfallet.
Han var en av 4 400 idrottare som skulle tävla i Paralympics nästa vecka, men nu har han fått sin ackreditering indragen. Något som Georgiens paralympiska kommitté bekräftar.
"Fallet har utretts och vi är besvikna över att bekräfta att XXX (den misstänkte mannen) agerat oärligt medan han befann sig i karantän. Tyvärr kommer hans ackreditering att dras in", säger de i ett uttalande till sajten Insidethegames.
Idrottaren kommer nu att återvända till Georgien där han riskerar rättsliga påföljder.
"Än en gång, vi är väldigt bekymrade över det ovärdiga och olämpliga beteendet från den här idrottaren, som inte motsvarar Georgiens, folkets, eller är passande med tanke på det varma välkomnande från de japanska värdarna och våra samarbetspartners".
Paralympics inleds den 24 augusti.

ANDRA LÄSER