Proffs är alltid proffs och Hodgson var och är ett superproffs

Fotbollstränare på toppnivå är ett segt släkte. Då coachandet, gemenskapen, det taktiska sinnet och känslan för kollektiv finns i ditt DNA är det svårt att sluta. Vissa håller väl på lite för länge för sitt eget bästa. Roy Hodgson hann sluta i rätt tid.

Roy Hodgson har all anledning att le brett då han avslutar en karriär som omfattar 45 år på söndag.
Jonas von WendtJonas von Wendt
20.05.2021 16:22 UPPDATERAD 21.05.2021 10:11
Engelsmannens cv är läsning som får en att kippa efter andan. 45 år som professionell fotbollstränare är förbluffande. Och det är inga dåliga lag han tränat. Inter, Blackburn, Udinese, Fulham, Liverpool, WBA och Crystal Palace för att nämna några. Landslagen han basat för är Schweiz, Arabemiraten, Finland och England.
Allt började då kompisen Bob Houghton rekommenderade Hodgson för Halmstad. De två reformerade svensk fotboll på kort tid då de lärde ut zonförsvarets hemligheter till svenskarna.
Två ligatitlar med hallänningarna, som verkligen inte hörde till storheterna i svensk fotboll i mitten på 1970-talet var ett första tecken på att mannen från Londonförorten Croydon kan bli att räkna med. Med Hodgson blev Halmstad ett topplag men då han försvann, kompisen Houghton lockade över honom till Bristol som sin assistent, återgick Halmstad till att vara ett tämligen fantasilöst mittenlag i en allsvenska där storheterna på den tiden stavades Östers IF, Malmö FF och IFK Göteborg.

ANDRA LÄSER