Real Madrid blickar mot framtiden

Bara det bästa är gott nog för den mest framgångsrika klubben genom alla tider. Real Madrid tog det väldigt lugnt på transfermarknaden förra sommaren men denna sommar väntar sannolikt en urladdning av rang.

Kylian Mbappé har sagt sig vara ett stort fan av Real Madrid-ikonen Zinedine Zidane. Går den franska stjärnan i sin idols fotspår?
09.03.2022 13:54 UPPDATERAD 09.03.2022 21:14
Inte heller en jätte som Real Madrid är immun för de utmaningar som den utdragna coronaviruspandemin innebar. Tomma läktare, spel på träningsanläggningen och miljoner och åter miljoner i tappade intäkter känns i plånboken.
Jättelånet från amerikanska finansjätten JP Morgan lyftes för att man skulle ha råd att grundligt renovera hemmastadion Santiago Bernabeu som på många sätt blivit omodern. Då lokalkonkurrenten Atletico Madrid tämligen nyligen övergett Vicente Calderon för nya Wanda Metropolitano var också Real tvunget att reagera. Atletis nya hemmastadion ligger nära flygplatsen Barajas och det var något som väckte kritik då klubbens förankringar finns i de södra, på sina ställen rätt ruffiga stadsdelarna i Madrid.
Att Real skulle ha övergett Santiago Bernabeu fanns inte på kartan. I stället lägger klubben cirka 700 miljoner euro på en grundlig renovering som bland annat kommer att innebära att de för stadion karakteristiska tornen kommer att försvinna. Gott så, satt du högst uppe där behövde du kikare för att kunna se spelarna på planen.

ANDRA LÄSER