Seppälä tog säsongens bästa placering – Mari Eder lägger av

Mari Eder meddelade att hon avslutar karriären i samband med säsongsavslutningen i Holmenkollen.

Mari Eder lägger av efter en lång och framgångsrik karriär.
HBLnyheter.hbl@ksfmedia.fi
19.03.2023 17:57
Beskedet kom ungefär en timme innan starten i säsongens sista tävling. Veteranen Mari Eder meddelar att hon tackar för sig på Instagram.
Mari Eder (född Laukkanen) deltog i världscupen under åren 2007–2023. Hon vann sammanlagt två deltävlingar och var på pallen tre gånger. I VM är Eders bästa resultat en fjärdeplats från 2017.
Hon deltog även i VM på längdskidor flera gånger, då i sprint.
”Det är dags att säga adjö. Trots att slutet av säsongen präglades av hälsoproblem är jag glad att jag valde den här vägen än en gång förra våren, och slutförde resan på mitt sätt. Med hjälp av passion och hårt arbete lyckades jag än en gång hitta mitt livs form och en förmåga tävla på högsta nivå”, skriver Eder.
Eder fick aldrig till en fullträff i ett stort mästerskap.
”Precis som alla andra toppidrottare drömde jag om en mästerskapsmedalj. I slutändan tvingades jag medge att förmågan, arbetet eller talangen inte räckte till. Nu vid slutpunkten känner jag ändå frid. Under de sista metrarna lärde jag mig också uppskatta arbetsbördan och åtagandet som krävts”, fortsätter Eder.
Svenskan Hanna Öberg vann damernas sista tävling den här säsongen.

Seppälä åtta

Tero Seppälä avslutade skidskyttesäsongen på ett bra sätt. I säsongens sista tävling tog han säsongens bästa placering genom att sluta på plats åtta i masstarten i Holmenkollen.
Seppälä var en minut och tre sekunder efter segraren Johannes Thingnes Bø.
I tävlingen dröjde det inte länge innan klungan sprack. Två kilometer in drog norrmannen Bø och Martin Ponsiluoma ifrån övriga konkurrenter. Duon kom ensamma till skjutvallen – och bommade var sitt skott och åkte på en straffrunda.
Ponsiluoma, som tog VM-silver på distansen i Oberhof i februari, hade det fortsatt kämpigt och i det andra skyttet blev det ytterligare två bom. Därmed var en pallplats borta för svensken.
Det blev dubbelt norskt på pallen. Johannes Thingnes Bø stod som vinnare. Söndagens seger var hans 19:e den här säsongen. Schweizaren Niklas Hartweg slutade tvåa, 26 sekunder efter och tredjeplatsen gick till Vetle Sjåstad Christiansen, 35 sekunder bakom Bø. Christiansen kunde i och med pallplatsen säkra segern i masstartscupen. Sedan tidigare hade norrmannen säkrat distanscupen.

ANDRA LÄSER