Världsklass i spjut och landslagsspelare i handboll – 19-åriga Emilia Karell når toppen i två grenar

Emilia Karell siktar mot framtiden med spjutet i den ena handen och handbollen i den andra. Att kombinera två grenar är inte bara möjligt för henne – det är en nödvändighet som hon gärna fortsätter med så länge som möjligt.

Emilia Karells nästa stora mål som spjutkastare är U23-EM i Esbo nästa år. I handbollen ska hon försöka hjälpa landslaget besegra Österrike i VM-kvalet nästa vecka.
Filip Saxénfilip.saxen@hbl.fi
29.10.2022 05:01
Idrottsklubbar och föreningar brukar ofta kräva att idrottare väljer gren vid ett tidigt skede. I vissa föreningar kommer önskemålet redan innan barnen ens på allvar kommit in i grenen, i andra i ett skede då det skulle vara viktigt för utvecklingen med en så mångsidig träning som möjligt. Det finns också de tränare, ledare och klubbar som ser nyttan av att träna mångsidigt och de är ofta mer liberalt inställda till att idrottare kombinerar flera grenar.
19-åriga multitalangen Emilia Karell är ett praktexempel på att det går att kombinera två grenar och till och med nå den nationella toppen i båda.
– Tills vidare har det gått bra men jag vet att jag i något skede måste välja eftersom det inte går att hålla på med båda hur länge som helst, säger hon

ANDRA LÄSER