Myndigheter varnar för översvämmade vägavsnitt i Nyland

Snösmältningen och regnet har gjort sitt – nu översvämmas flera vägavsnitt i Nyland. På vissa håll finns redan vägmärken utsatta och fler är på väg, men Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM-centralen) uppmanar till försiktighet.

Så här kan det se ut på Nylands vägar just nu.
Adam Stefánsson Högnäs
24.02.2022 15:56
Under den här och förra veckan har det forsat in anmälningar om översvämmade körfält till NTM-centralen i Nyland. Snösmältningen och regn har på många ställen gjort att dikesvattnet tagit sig upp på vägarna som i de värsta fallen varit tvungna att stängas för trafik.
Vatten på körfältet ökar risken för vattenplaning. Redan förra veckan varnade polisen om stora vattenpölar som bildats på motorvägarna. Polisen uppmanar bilister att sänka hastigheten och hålla säkerhetsavstånd till andra bilar på ställen med mycket vatten.
Sörjan och vattnet på vägarna kan dessutom gömma beläggningsskador som uppstått under dagen. Vägarbetare jobbar med full kapacitet, enligt ett pressutskick från NTM-centralen, men hinner bara med de mest kritiska objekten.
Väderprognosen lovar mer regn den här veckan, så NTM-centralen ser inte att situationen på vägarna skulle bli bättre inom de närmaste dagarna.

ANDRA LÄSER