Fakturorna haglar trots att prenumerationen är slut – men Manuela Tigerstedt i Närpes tänker inte betala

Närpesbon Manuela Tigerstedt tecknade en ettårig prenumeration, men märkte till sin förvåning att både tidningarna och räkningarna fortsatte droppa in när året gått. Konkurrens- och konsumentverket uppger att det handlar om ett utbrett problem som ska tacklas med skärpta regler.

Närpesbon Manuela Tigerstedt tar strid om räkningarna hon uppfattar som obefogade. – Man försöker lura folk på pengar och räknar med att de inte orkar bråka, säger hon.
12.09.2021 10:00 UPPDATERAD 12.09.2021 10:53
Fakturor är sällan välkomna, men då de kommer för något man inte anser sig ha beställt är det lätt att se rött. Det här upplevde Manuela Tigerstedt i Närpes som fastnat i en räkningstvist.
Det började med att hon under våren 2020 tecknade en prenumeration på Illustrerad vetenskap i gåva till sin vetenskapsintresserade son.
– I leverantören Lehtikuningas webbformulär skrev jag tydligt att jag vill ha en ett års prenumeration. Trots det gjordes prenumerationen fortlöpande. Vid årets slut fick jag automatiskt en ny faktura på 201,60 euro för nästa period, berättar Tigerstedt.

ANDRA LÄSER