Long Play: Öppet rasistiska finska poliser hånade asylsökande som försökte begå självmord

I en stängd Facebookgrupp för poliser pågår en öppet rasistisk diskussion, skriver sajten Long Play.

Long Play har fått tag på över hundra skärmbilder på diskussioner.
Bland annat har poliserna kommenterat fallet där en asylsökande försökte hänga sig själv på Järnvägsstationen i Helsingfors med "inte ens det klarar de av" och med "det ser ut som ett odugligt försök".
Dessutom kommenteras rapparen James Nikanders, alltså Musta barbaari. Poliserna kallar honom för en "rosa gerbil" och föreslår att utlänningar skulle tvingas bära armbindlar.

Polisöverdirektören har hört talas gruppen

Diskussionerna i gruppen har modererats av en grupp poliser från hela landet. I gruppen finns bland annat den kända nätpolisen, kriminalkommissarie Marko Forss. I slutet av april upphörde han att vara en av moderatorerna.
Till Long Play säger han att det finns ett fall i en diskussion som nu utreds av åklagaren. Forss säger också att även poliser har rätt till yttrandefrihet, speciellt som diskussionerna enligt honom förs på fritiden.
Polisledningen har hittills inte kommenterat fallet för FNB. Polisens överdirektör Seppo Kolehmainen uppger att han hört talas om att gruppen skulle existera, men inte velat granska diskussionerna i den.
I morgon kommer Long Play ut med en längre version av artikeln.

ANDRA LÄSER