Gustav Båsk hinner inte spela boccia i sin egen förening

Fråga vad som är aktuellt inom pensionärskretsar i Esbo och Gustav Båsk har svaret – han är aktiv inom pensionärsföreningen, lokalpolitiken, företagarvärlden, äldrerådet och färdtjänsten. Ja, så är han också skolfarfar och hjälper elever med både läsning och räkning.

Gustav Båsk representerar Esbopensionärerna i Svenska pensionärsförbundet, som har sitt kontor på Annegatan i Helsingfors. Det ger honom regelbundet en orsak att ta metron in till huvudstaden, senast förra veckan då han träffade vice ordförande Birgitta Olsson (i bakgrunden).

Det är ingen lätt uppgift att boka tid för en intervju med Gustav Båsk. En mera upptagen karl är det svårt att hitta – styrelsemöten, nämndmöten, valmöten, språkkurs på Arbis, möten med sjukhusdirektörer och infoträffar om digital teknik för seniorer fyller kalendern och så borde han också uppdatera föreningens webbsidor och gå i skola en dag i veckan. Gustav Båsk har många järn i elden och trivs alldeles utmärkt med sin pensionärsvardag just så som den ser ut.

ANDRA LÄSER