I podden Flashback forever förvandlas hatretorik till humor

Varje vecka lyssnar tiotusentals ivriga fans på medan Ina Lundström, Emma Knyckare och pseudonymen Scroll-Mia högläser diskussionstrådar från internetforumet Flashback. Den svenska podden Flashback forever är en kärleksförklaring till en plattform som har ett rätt så kontroversiellt rykte.

Ina Lundström (till vänster), Scroll-Mia och Emma Knyckare är trion bakom den populära podden Flashback forever.
21.07.2021 08:15 UPPDATERAD 21.07.2021 16:42
– Ibland kan jag sakna det där gamla mysscrollandet när man läste forumet utan att ha poddglasögonen på sig, säger Mia.
Till vardags jobbar hon som programmerare och eftersom hon inte betraktar sig som en offentlig person väljer hon att använda sig av pseudonymen Scroll-Mia, en hänvisning till hennes tendens att tillbringa långa stunder scrollande på webben. Tillsammans med Göteborgskomikerna Ina Lundström och Emma Knyckare har hon sedan januari 2020 gjort podden Flashback forever.
För finländare är forumet kanske inte så bekant men den hör till de mest besökta sajterna i Sverige. Diskussionerna kan handla om allt mellan himmel och jord, från privatekonomi och domedagsprepping till droganvändning och privatspaningar. Lundström och Scroll-Mia har under många års tid följt forumet och har därför ett mastigt lager av diskussionstrådar som väntar på att avhandlas i podden.

ANDRA LÄSER