HBL:s julkalender lucka 24: God jul från ... ja, varifrån?

God jul! Årets julkalender har tagit dig mellan mer eller mindre kända platser i Svenskfinland som HBL besökt under året. Vi avslutar på ett klassiskt utfärdsmål, som vi haft anledning att skriva om flera gånger under året.  

Johanna Häggblomjohanna.haggblom@hbl.fi
24.12.2022 06:22 UPPDATERAD 24.12.2022 08:18
HBL:s reporter Jonatan Sparv och fotograf Timo Kari åkte ut till den här ön – som ligger långt ute i den åboländska skärgården – i början av sommaren 2022.
– Det var en mycket varm sommardag. En av årets första, berättar Jonatan.
På ön träffade HBL Karl-Erik Sjöberg och åkte ut på havet i hans båt.
– Timo hade med sig drönaren och tänkte flyga med den från båten. Efter att han skickat upp den dök det upp en varning på displayen: Vi var på försvarsmaktens område – förbjudet område för drönare.
– Timo fick ta ner drönaren och landa den i den guppande båten. Jag satt lugnt och talade med Sjöberg. 
– Efteråt berättade Timo hur svårt det var att få ner drönaren utan att skada den eller båten. Det slutade med att han tog emot drönaren med handen. Lite skakigare händer och Timo hade varit ett par fingrar fattigare.
Hufvudstadsbladet lottar ut en digital HBL-gåvoprenumeration (HBL 365) bland dem som vet var bilden är tagen. Skicka in ditt svar före midnatt! Vinnaren lottas ut 27.12 och vi kontaktar vinnarna så fort som möjligt per telefon eller e-post. Mer information om gåvan fås senare per e-post.
Prenumerationen gäller i tre månader från och med årsskiftet (1.1–31.3.2023).
Kontaktuppgifterna används endast för utlottningen.
Svar på lucka 23: Stora scenen på Åbo Svenska Teater där HBL övernattade lagom till Halloween. 
Läs hela reportaget här: Spökar det på Åbo Svenska Teater? – HBL övernattade på stora scenen för att ta reda på sanningen

ANDRA LÄSER