Djurkadaver vid badstrand på Kimitoön var en varg – polisen: "Vi misstänker jaktbrott"

En plastpåse innehållande ett dött djur hittades under en brygga vid en badstrand på Kimitoön den 22 juni. – Det var en varg, säger Maria Sainio, kriminalkommissarie på polisenheten i Pargas. Polisen misstänker brott.

Polisen vet nu vad som hittades vid badstranden på Kimitoön i juni. – Det var en varg, säger Maria Sainio, kriminalkommissarie på polisenheten i Pargas. Foto: Harri Mattsson
15.07.2021 11:20 UPPDATERAD 15.07.2021 11:22
En blå plastpåse, som luktade fruktansvärt trots att den var intakt, hittades fastkilad under en brygga vid en badstrand tisdagen den 22 juni.
Påsen sprack när Harri Mattsson, som också var den som hittade påsen, försökte fiska upp den med en krok. När påsen sprack spred sig en än värre stank, och han kände sig spyfärdig.
– Min bedömning är att djuret vägde kring 80 kilogram, men det är svårt att säga exakt eftersom det var mycket svullet. Jag vet inte med säkerhet, men det såg ut som en varg eller en stor hund, sade Mattsson då till SPT.
Räddningsverket kallades till platsen och fiskade upp påsen.
I den blåa plastpåsen låg ett djurkadaver. Kadavret var så illa åtgånget att det inte gick att avgöra vilken art det var frågan om. Polisen skickade därför kadavret till Livsmedelsverket i Uleåborg för analys.
Polisen meddelade därefter att de hade inlett en brottsutredning, som komplicerades av att djuret var oidentifierbart.
Nu har polisen fått svar på vilket djur det var som fanns i påsen.
– Det var en varg, jag har inte skrivit brottsrubriceringen ännu men vi misstänker jaktbrott, säger Maria Sainio, kriminalkommissarie på polisenheten i Pargas.
I det här skedet går polisen inte ut med ytterligare uppgifter om fallet.

ANDRA LÄSER