Torsdagsmaten: Variera plättarna med pannkakor från fjärran länder

Plättar är mysmat. Det har man insett världen över. Ladda plättlaggen med lite internationell inspiration och pigga upp höstkvällen med plättkalas på främmande sätt.

Plättar är poppis i hela världen. Variera pannkaksmenyn med inspiration från andra länder.
05.11.2020 07:12 UPPDATERAD 05.11.2020 11:26
När höstmörkret sänker sig över trädtopparna allt tidigare om eftermiddagen gäller det att leta ljuspunkter. Till exempel i köket. Att laga mat gör gott för själen och är ett förträffligt sätt att hålla humöret uppe och höja mysfaktorn hemma ett rejält snäpp.
Något av det härligaste man kan ägna sig åt att äta måste väl ändå vara pannkakor? Enkelt, mättande och lätt att variera. Söta som salta. Tjocka som tunna. Små som stora. Det finns en pannkaka för alla: pannkakor, plättar, crêpes eller blinier – det är bara att välja.
Olika former av pannkakor tycks vara poppis jorden runt. Kanske beror det på att det inte krävs några krångliga ingredienser. Smeten kan oftast vispas ihop av sådant man ändå brukar ha hemma. Kanske för att de är den perfekta anledningen att ta vara på annat, såsom sylt, bär och grönt.

ANDRA LÄSER